Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
13.10.2020  

Slovenija bo na posebni izdaji Frankfurtskega sejma nastopila z virtualno stojnico

Slovenija bo po odpovedi fizične izvedbe Frankfurtskega sejma prva država, ki bo na spletni izvedbi zastopana z virtualno stojnico (VR). Ta bo delovala od 14. do 16. oktobra (sreda-petek) med 9.30 in 16.00 in jo lahko obiščete na multiversum.live/W47xgoq/lobby

Na virtualni stojnici bo mogoče obiskati razstavni prostor po vzoru fizične slovenske stojnice, organzirani pa bodo tudi virtualni dogodki:

  • v sredo, 14. 10. ob 12.00 bo potekala otvoritev stojnice z nagovorom direktorice JAK, Renate Zamida
  • v petek, 16. 10., bo med 9.00 in 12.00 potekala delavnica prodaje avtorskih pravic s Stephanie Barrouillet (S. B Rights Agency). Prijave na anja.kovac@jakrs.si do četrtka, 15. 10.

Ob izidu tretje knjige Alme M. Karlin Urok južnega morja(Im Banne der Südsee) pri založbi AvivApa bo potekal tudi dogodek v živo (https://bit.ly/3dng1eJ) . Pogovor med založnico Britto Jürgs in biografinjo Alme M. Karlin, Amalijo Maček, bo potekal v petek, 16. 10. od 19.30 dalje v hotelu in kongresnem centru Roomers v Frankfurtu.

Za serijo Market Insights je JAK pripravil enourni video prispevek o slovenskem knjižnem trgu, ki je dostopen na tej povezavi (bit.ly/2IhgdR9)  (video je v angleškem jeziku).

Vabljeni, da izkoristite edinstveno priložnost!

Dodatno slikovno gradivo in informacije najdete na spletni strani Javne agencije za knjigo (bit.ly/3nLBcMa).

Partnerji projekta: Frankfurtski knjižni sejem, Veleposlaništvo RS Berlin, Slovenska turistična organizacija in založba AvivA

*Za obisk stojnice je potreben dostop do interneta. Virtualna stojnica najbolje deluje na brskalnikih Chrome in Firefox na osebnem ali prenosnem računalniku.