Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
07.08.2015  

They put "Love" in Slovenia at Folklorama

 

 

They put "Love" in Slovenia at Folklorama, so  v jutranjem program kanadske televizije v Winnipegu,  naslovili prispevek,  kjer sta  Mary Sobočan in Hilda Terry iz  Slovensko kanadskega kulturnega društva Winnipeg predstavili slovensko kulinariko in turistične zanimivosti  ter  povabili v slovenski  paviljon  (od 2.- 8.avgusta) na  letošnji  Folklorami, tradicionalni multikulturni prireditvi v Winnipegu (letos poteka od 2. do 15. avgusta).  Pritegnili sta veliko pozornosti  in všečkov. 

Nekaj utrinkov in video  posnetek  CTV si  lahko  ogledate na naslednjih povezavah:

http://winnipeg.ctvnews.ca/video?clipId=672152

http://www.folklorama.ca/find-a-pavilion/39
https://www.facebook.com/SlovenijanPavilionFolklorama
https://www.facebook.com/Folklorama
http://www.folklorama.ca/performers/detail/88


Društvu in vsem  članom, ki skrbijo za Slovenski paviljon na  Folklorami iskreno čestitamo in želimo še prijetne in uspešne dni na letošnji Folklorami.

 

Folklorama je multikulturni festival, ki z domislenimi predstavitvami  zanimivosti  in kulinarike držav sveta, v Winnipeg  v prvi polovici avgusta  že 46 let privablja veliko ljudi,  tudi  iz bližnjih zveznih držav ZDA, ne  le iz Winnipega, Manitobe in drugih krajev Kanade.

Slovensko kanadsko kluturno društvo iz Winnipega  na  festival sodeluje od začetka s predstavitvijo Slovenije, njenih turističnih zanimivosti, kulinarike, plesov ter  pogosto tudi  izdelkov  nekaterih  na ameriškem kontinentu uveljaljenih proizvajalcev (npr. Kristala iz Rogaške) in nekaterih  slovenskih športnikov, predvsem  zimskih športov – hokeja, smučanja.