Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
27.02.2016  

Veleposlaništvo Republike Slovenije na Study and Go Abroad v Montrealu in Torontu

Veleposlaništvo Republike Slovenije je 27.in 28.februarja že drugo leto zapored sodelovalo na Study and Go Abroad, sejemskih predstavitvah, ki dvakrat letno potekajo v več kanadskih univerzitetnih mestih, z namenom promocije študija, potovanj, prostovoljstva in delovnih počitnic po svetu.  Tokrat so sejmi potekali v Victorii in Vancouvru v Britanski Kolumbiji, Montrealu v Quebecu in Toronto v Ontariu.

Možnosti študija in delovnih počitnic v Sloveniji ter turističnega obiska smo letos prvič predstavili na sejmu v Montrealu v soboto 27. februarja in dan kasneje ponovno v Torontu. Poleg splošnih informativnih brošur STO o Sloveniji smo za to priložnost, ob pomoči rojakinje, študentke ottawske univerze, pripravili novo zgibanko z osnovnimi informacijami in povabilom mladim v Slovenijo, ter k razmisleku o delovnih počitnicah in udeležbi v študijskih programih slovenskih univerz. 


Slovenija je sprejela povabilo kanadskega ministrstva za imigracijo,  pristojnega za programe bilateralne izmenjave mladih - IEC Canada (International  Experience  Canada oziroma Youth Mobility, http://www.cic.gc.ca/english/residents/iec/ ) in se skupaj s še nekaj članicami EU predstavila na sejmih na njihovi stojnici.  IEC stojnice so bile tako bolj informativne in tudi bolje obiskane kot doslej.  Na slovenskem delu stojnice IEC v Torontu (kjer smo se predstavili z Nemčijo, Grčijo, Švedsko, Španijo,  Italijo in Češko)  smo v predstavitev vključili tudi udeleženko IEC programa. Sejem v Torontu je običajno najbolj obiskan, kar je nakazovala tudi letošnje gneča ob stojnicah.  Veliko interesa je tudi letos vzbudila stojnica EU delegacije s promocijo Erasmus plus programov in štipendij EU, ki so v tem sklopu namenjene kanadskim študentom za študij na evropskih univerzah.

 Nekaj utrinkov iz Montreala in Toronta: