Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
22.03.2016  

Obvestilo o ustavitvi postopka zbiranja podpor volilcev

Obveščamo, da je predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije Dušan Cvetko kot predstavnik pobudnikov za zbiranje podpor, 22. marca 2016, pisno obvestil predsednika Državnega zbora Republike Slovenije o odstopu od:

- pobude volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih (zbiranje podpor se je pričelo 11. marca 2016) in

- pobude volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o zakonu o mednarodni zaščiti (zbiranje podpor se je pričelo 6. marca 2016).


Na podlagi navedenega in ob smisleni uporabi prvega in drugega odstavka 16. člena ter prvega odstavka 16. a člena Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi ni več zakonsko določenih pogojev za zbiranje podpisov v podporo navedenima zahtevama za razpis zakonodajnega referenduma, zato se zbiranje podpisov v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih in zbiranje podpisov v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o zakonu o mednarodni zaščiti z 22. marcem 2016 ustavi.