Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
12.03.2016  

Obvestilo o pobudi za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referendum o zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih

Obveščamo, da sta predsednik in podpredsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije v imenu tega sindikata vložila pobudo volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referendum o zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih, katerega je Državni zbor RS sprejel dne 1.marca 2016.


Predsednik  Državnega zbora RS je določil, da je prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volilcev za podporo zahtevi za razpis zakonodajenga referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih petek 11.marca 2016, zadnji pa četrtek 14. aprila 2016.

 Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: "Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o medijih."


Skladno s 16b. členom o referendumu in ljudski iniciativi, volivec da svojo podporo z vpisom osebnih podatkov na obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo pobudi za vložitev zahteve za zakonodajni referendum. Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat.


Volivci, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini lahko svoj podpis  na izpolnjenem obrazcu potrdijo  na Veleposlaništvu v Ottawi. Uradna oseba na Velepsolaništvu bo preverila identiteto volivca z vpogledom v njegov osebni dokument in potrdila podpis. Obrazec podpore je dosegljiv tukaj:

(vzorec izpolnjenega obrazca)