Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
13.04.2016  

Slovenija se je predstavila na 22. Travel and Vacation Show v Ottawi, 9. -10. aprila 2016

Travel & Vacation Show,  tradicionalni pomladni turistični sejem,  je v kanadsko  prestolnico Ottawa  9. in 10. aprila 2016 znova privabil več tisoč obiskovalcev, predvsem iz  Ontaria in Quebeca, katerim je  okrog 200 razstavljavcev, med njimi nacionalni turistični uradi in veleposlaništva, predstavilo turistične zanimivosti v državah  Evrope, Afrike, Azije, Pacifika, Karibov, Latinske Amerike, nekaj zveznih državah ZDA in kanadskih provincah.

 

Slovenija se je na sejmu predstavila četrtič. Predstavitev je tudi tokrat pripravilo Veleposlaništvo Republike Slovenije  v  Ottawi, letos v sodelovanju z agencijo Kompas Xpress  iz Toronta in prostovoljci ter  informativnimi brošurami Slovenske turistične organizacije,  Ljubljane in Postojnske jame. 

 Na stojnici smo izpostavili Slovenijo kot destinacijo, ki ponuja raznovrstne možnosti aktivnih počitnic v naravi (kolesarjenje in pohodništvo sta med obiskovalci vzbudila veliko zanimanja) ter Ljubljano - Zeleno prestolnico Evrope 2016 in Postojnsko jamo, ki je z informacijo o pričakovanem naraščaju človeške ribice v zadnjem mesecu pritegnila precej pozornosti tudi v kanadskih medijih.  Obiskovalcem smo postregli z Radensko, ki  je dosegljiva tudi v nekaterih tukajšnjih trgovinah.   

              Veleposlanik dr. Marjan Cencen, Robert Žužek             Z organizatorko Travel & Vacation ga.Halino Player

(Kompas Xpress) ter Margerita, Peter in Irena -             pred otvoritvijo sejma (R. Žužek, Kompas Xpress   

 pred slovensko stojnico                                                    in I. Gril,Veleposlaništvo  RSv Ottawi)  

                                                                                      

V seriji  informativnih potovalnih seminarjev,  spremljevalni  aktivnosti  letošnjega že 22. Travel & Vacation Show  v Ottawi,  so obiskovalci v nedeljo 10. aprila v multimedijski predstavitvi spoznali  Slovenijo, kot zeleno turistično destinacijo sredi Evrope  in se pogovorili  o možnostih ter načrtih svojih potovanj. Gradivo za predstavitev je prispevala Slovenska turistična organizacija. 

Stojnica s fotografijami Ljubljane, Pirana, Postojnske jame in opaznim logotipom " I feel  Slovenia" je pritegnila precej pozornosti individualnih popotnikov, strokovne javnosti, organizatorjev potovanj in medijev ter bila ves čas sejma  dobro obiskana.
Na stojnici smo z logotipom spomnili tudi na letošnjo 25. obletnico slovenske samostojnosti.                             

    

      

   Danielle in Robert na stojnici