Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
29.10.2015  

Miha Batič predstavil svoja vina v Britanski Kolumbiji in Alberti

Miha Batič je s predstavitvijo svojih oranžnih vin v Britanski Kolumbiji in Alberti med 19. in 25. oktobrom nadgradil prisotnost slovenskih vinarjev organskih vin v zahodnem delu Kanade.


Predstavitve Mihe Batiča v Pentictonu je pripravil Elite Brands Wine Distributions, uvoznik slovenskih organskih vin v kanadski provinci Alberta in Britanska Kolumbija, v sodelovanju z Okanagan Food Wine Tourism College in All She Wrote, agencijo za marketing in promocijo, s poudarkom na  vinu in turizmu, in agencijo Polimark ter ob podpori Veleposlaništva RS v Ottawi. Veleposlaništvo z uvoznikom Elite Brands Distributions sodeluje in spremlja ter, v okviru možnosti, podpira  njegove aktivnosti za promocijo in dostopnost slovenskih vin na tukajšnjem trgu, s katerimi je v zadnjih dveh letih uspel nekaj vin vipavske doline pripeljati v ponudbo več restavracij v Alberti.

  


V Okanagnu, znani vinski regiji Kanade je Batič s seminarjem "Slovensko belo vino narejeno kot rdeče… odkrijte Slovenijo" v Okanagan Collegu za vinarstvo in trajnostni razvoj v Pentictonu (Britanska Kolumbija)  začel serijo predstavitev slovenskih vinarjev, proizvajalcev oranžnih vin iz Vipavske doline,  ki bo v prihodnjih mesecih dopolnila program vinarstva College-a v Pentictonu, katerega se udeležujejo tudi tamkajšnji vinarji.


Degustacijski dogodki v Pentictonu so bili namenjeni odkrivanju novih vin, saj se oranžna vina v tem prostoru šele uveljavljajo, slovenska vina, ki so v Alberti sicer že dosegljiva  kupcem, pa si počasi utirajo pot na kanadskem  trgu. Srečanja z vinarji Pentictona so ponudila priložnost za izmenjavo izkušenj pridelovanja sicer zelo oddaljenih vinskih regij.


V  PentictonLakeside Resort(at)Hotelu je Miha Batič v sodelovanju s priznanim kanadskim kuharjem Chrisom Remingtonom  na večeru "Slovenian Wine meets the Okanagan Fall Harvest"  predstavil svoja vina v kombinaciji s kulinariko tamkajšnjega okolja.


Degustacijski dogodki Mihe Batiča v Alberti, v Calgaryu in Edmontonu so potekali tudi v sodelovanju z restavracijami, ponudniki vipavskih vin. Ena izmed njih, Pigeonhole,  je bila 23. oktobra izbrana za prvo novo restavracijo Kanade za leto 2015.