Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
19.01.2016  

"Praznik zime" v rezidenci generalnega guvernerja

Slovensko veleposlaništvo se je 16. januarja letos že drugič predstavilo na "Praznovanju zime" v rezidenci kanadskega generalnega guvernerja Nj. Excelence Davida Johnstona v Ottawi. Dogodek je odprt za širšo javnost, njegov namen pa je predstavitev zimskih dejavnosti in običajev v različnih državah ter različnih zimskih športov, med njimi teka na smučeh, curlinga, biatlona in hokeja.

Slovensko stojnico obiskal tekač na smučeh s Trinidada in Tobaga  Mark Rajack, ki trenira v Kanadi. Posebni namen njegovega obiska je bila promocija tekaških čevljev Alpina, saj je povedal, da je bil to edini proizvajalec na svetu, ki mu je lahko izdelal tekaške čevlje po naročilu.

Slovensko stojnico je letos znova obiskal tudi generalni guverner  Nj. Excelenca David Johnston s soprogo in poskusil slovensko potico in lipov čaj z medom.

Praznovanja zime se je udeležilo preko 8500 ljudi,  veliko se jih je ustavilo tudi na slovenski stojnici. V promocijsko dejavnost smo vključili tudi enega prostovoljca, sicer pa smo razstavili plakat s fotografijami in kratkim opisom najbolj znanih slovenskih športnikov v zimskih športih: Anžeta Kopitarja, Tine Maze, Žana Koširja, Filipa Flisarja in Petra Prevca ter plakate in brošure, ki so namenjeni promociji slovenskega turizma.