Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
16.02.2016  

Obeležitev slovenskega kulturnega praznika v Vancouvru z razstavo Miljenka Licula "Vizualna identiteta Slovenije"

 

 

V okviru delovnega obiska veleposlanika Marjana Cencena v Vancouvru je v prostorih tamkajšnje slovenske skupnosti 13. februarja potekala otvoritev razstave Miljenka Licula "Vizualna identiteta Slovenije". Z njo je bil obeležen letošnji slovenski kulturni praznik, obenem pa razstava spada tudi v sklop prireditev ob 25. letnici samostojne Slovenije. Otvoritve so se udeležili člani slovenske skupnosti iz Vancouvra in okolice, med gosti pa je bila tudi Ingrid Parent, predstavnica univerzitetne knjižnice na Univerzi Britanska Kolumbija.

Razstava »Identiteta Slovenije - Oblikovanje za državo« je priložnostna razstava, ki je bila pripravljena ob 20. letnici samostojnosti Republike Slovenije in jo je ob pomoči Ministrstva za kulturo ter v sodelovanju z Narodno galerijo pripravila osrednja slovenska oblikovalska organizacija, Fundacija Brumen.  Prikazuje  opus oblikovalskih rešitev za mlado državo in njene institucije.


Razstavljeni eksponati med drugim prikazujejo slovenski denar, znamke, potni list, osebno in zdravstveno izkaznico, slovenske motive na evrokovancih ter druge simbole. Razstava bo v Vancouvru na ogled en teden, kasneje pa se bo preselila v Whistler Art Galery v bližnjem svetovno znanem smučarskem središču Whistler.