Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
28.10.2015  

Slovenija na Mednarodnem sejmu turizma in potovanj ("International Tourism and Travel Show") v Montrealu

Slovenija se je prvič predstavila na že 27. Mednarodnem sejmu turizma in potovanj  ("International  Tourism  and  Travel Show") v Montrealu, ki je med 23. in 25. oktobrom 2015 v središče Quebec-a, province na atlantski strani  Kanade,  letos  privabil preko 400 razstavljalcev iz vsega sveta in več deset tisoč obiskovalcev,  predvsem iz francoskega dela Kanade. 


Slovenija, s stojnico na vidni lokaciji  (ob centralni poti razstavišča,  v bližini prireditvenega prostora), je s fotografijami  slovenskih turističnih krajev (Bled, Ljubljana, Piran, Postojnska jama, smučišča) na panojih  in Elanovimi novimi smučmi,  privabila k ogledu in pogovoru več sto obiskovalcev.


Veleposlaništvo RS iz Ottawe  je v sodelovanju s predstavniki turističnih agencij Happy Tours iz Domžal in Kompas Express iz Toronta ter Elansports-om iz Montreala, z informativnimi brošurami Slovenske turistične organizacije ter nekaterih turističnih podjetij  (Postojnska jama, Sava Turizem) in predstavniki slovenske skupnosti v Montrealu, pripravilo "slovenski kotiček" in  se trudilo za čim bolj celovito predstavitev ob številnih vprašanjih obiskovalcev.  Stojnica je pritegnila precej pozornosti strokovne publike, medijev in individualnih popotnikov, marsikdo se je želel fotografirati z Majo v narodni noši.


 

                                                                    z ga. Lucio Zurzita-Perez iz ekipe organizatorja sejma

 

     

Sašo (Happy Tours), Robert (Kompas Express)

in Irena (Veleposlaništvo) z urednico Travel Weekly