Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
17.02.2012  

Razpis zakonodajnega referenduma o Družinskem zakoniku

Državni zbor Republike Slovenije je razpisal zakonodajni referendum o Družinskem zakoniku.
 
Referendum, ki bo 25. marca 2012, bo izvedeni tudi v Kanadi in sicer na Veleposlaništvu RS v Ottawi, 150 Metcalfe Street, Suite 2200, K2P 1P1, in v prostorih Generalnega konzulata RS v Torontu, 747 Browns Line, 2. nadstropje.

Volišči bosta odprti od 9.00 do 17.00. Vse dodatne informacije, vključno s potrebnimi obrazci, glede referenduma si je mogoče ogledati na spletni strani: http://www.dvk.gov.si/.

Slovenski državljani, ki bodo v Kanadi na dan glasovanja samo začasno, bodo lahko glasovali na enem od obeh volišč oz. po pošti, vendar morajo Državni volilni komisiji (DVK) posredovati zahtevek za glasovanje po pošti ali na izbranem volišču v Kanadi do 10. marca 2012 (zahtevek mora prispeti na DVK do tega datuma).
 
Slovenski državljani, ki imajo v Kanadi stalno prebivališče, lahko glasujejo na enem izmed volišč, če so vpisani v volilni imenik. Če želi slovenski državljan s stalnim prebivališčem v Kanadi glasovati po pošti mora o tem dati zahtevek na Državno volilno komisijo do 10. marca 2011 (zahtevek mora prispeti na DVK do tega datuma).
 
Tisti državljani RS, ki imajo stalno prebivališče v Kanadi, lahko glasujejo tudi na volišču v RS, v primeru, da to sporočijo Državni volilni komisiji do 22. marca 2011.

Podpisane in skenirane zahtevke je mogoče poslati na DVK na spletni naslov: gp.dvk(at)dvk-rs.si oz. na faks: +386-1-43-31-269.

V primeru neupoštevanja datumskih rokov Državne volilne komisije glasovanje na referendumu na žalost ne bo mogoče.

Splošna navodila Državne volilne komisije si lahko ogledate tukaj.