Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
06.02.2020  

Nova spletna baza slovenskih filmov

S podporo Slovenskega filmskega centra je zaživela digitalna Baza slovenskih filmov (v nadaljevanju BSF). Gre za prvo nacionalno spletno platformo, na kateri so dostopne informacije o slovenski filmografiji od njenih začetkov do danes, od profesionalne do amaterske produkcije, od komercialnih do eksperimentalnih projektov, od filmov do videospotov.

Poleg osnovnih podatkov ponuja dostop do fotografskih, pisnih in video gradiv, pomembnih za razumevanje širšega kulturno-zgodovinskega konteksta domače filmske ustvarjalnosti.

BSF je temeljno referenčno spletno mesto, namenjeno strokovni in širši javnosti, tako ljubiteljem in poznavalcem kot tistim, ki bodo slovenski film s pomočjo BSF šele odkrivali. Baza slovenskih filmov za javnost predstavlja pomemben prvi korak k boljši informiranosti širšega domačega in tujega občinstva, razvoj v prihodnjih letih pa bo pripomogel tudi k popularizaciji slovenske kinematografije in omogočanju dostopnosti slovenskih filmov.

BSF nastaja v okviru Filmoteke, zavoda za širjenje filmske kulture, vodja projekta je Lev Predan Kowarski, odgovorna urednica pa Jasna Pintarič.

Več na spletni strani v slovenskem jeziku https://bsf.si/sl/  ali v angleškem jeziku https://bsf.si/en/ BSF lahko sledite tudi na Facebooku https://www.facebook.com/BazaSlovenskihFilmov , twitterju https://twitter.com/BazaSloFilmov ali instagramu https://www.instagram.com/bsf.si/